Digibank Noorderkempen gaat officieel van start

Banner digibank Noorderkempen

Hulp bij digitale vragen?

Heb je een laptop of pc nodig, of heb je er misschien al te veel in huis? Heb je hulp nodig bij online administratie of wil je je digitale vaardigheden verbeteren? Maak je geen zorgen! In onze zes gemeentes zijn er lokale initiatieven die je kunnen helpen met al je digitale vragen.

In elke gemeente kun je:

1. Openbare computerruimtes vinden waar je kunt werken op een computer met internettoegang en surfen op het internet.

2. Tijdens vrije inloopmomenten je vragen stellen en één-op-één begeleiding krijgen van vrijwilligers om je digitale vragen op te lossen.

3. Opleidingen volgen over verschillende digitale onderwerpen in onze digipunten. Houd de gemeentelijke informatiekanalen in de gaten voor het actuele aanbod.

4. Een laptop lenen als je aan specifieke criteria voldoet. Neem contact op met het sociaal huis van je gemeente voor meer informatie over de uitleendienst van Digibank Noorderkempen.

5. Informatie krijgen over betaalbaar internet. In sommige gemeentes, zoals Arendonk en Ravels, kun je bijvoorbeeld hulp krijgen van een telecomsnoeier om de juiste internetverbinding te kiezen. In andere gemeentes kan het sociaal huis je informeren over betaalbaar internet.

6. Huis-aan-huis begeleiding aanvragen voor persoonlijke hulp met digitale vragen. BEEGO biedt deze service met behulp van enthousiaste IT-studenten. Raadpleeg de pagina van je gemeente om te zien wie je kan helpen bij het aanvragen van deze begeleiding.

Wil je meer informatie? Ga naar onze startpagina, selecteer je gemeente in het menu om het aanbod te bekijken en contactgegevens te vinden voor de digipunten in je buurt! Of kijk op de website van Digibanken Vlaanderen

Vrijwilligers gezocht

Beschik je over basiskennis rond het werken met computers of ben je een echte computergeek? Wij zoeken nog vrijwilligers om ons team te versterken! 

Stuur ons een mailtje waarin je jezelf voorstelt en uitlegt waarom je graag vrijwilliger zou worden en we contacteren jou voor een eerste kennismakingsgesprek!

Meer lezen?

Ook Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad publiceerden een artikel over onze digibank. Meer lezen? Klik op onderstaande links.