Iedereen mee op de digitale trein! Aan die ambitie wordt hard gewerkt in Arendonk. Met tal van initiatieven proberen Arendonk en Digibank Noorderkempen ervoor te zorgen dat ‘digitale vaardigheden’ niet langer exotisch klinken, maar uitnodigend én toegankelijk worden voor iedereen.

Tijdens de pandemie werd duidelijk dat de plotse digitale sprongen die gemaakt werden, lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend waren. Digibank Noorderkempen en Arendonk slaan de handen in elkaar en bundelen een aantal initiatieven die iedereen mee op de digitale trein kunnen krijgen.

Heb je wel eens het gevoel dat je niet (meer) mee bent met de vele apps en mogelijkheden van smartphones? Leerde je nooit met de computer werken, maar kriebelt het wel? Heb je nood aan opfrissing van bepaalde digitale processen? Wil je op een heel laagdrempelige manier (bij)leren en aan je digitale vaardigheden schaven, één-op-één of in groepsverband? Er is ongetwijfeld een gepast initiatief voor jou te vinden waar je meer dan welkom bent, met of zonder enige voorkennis! Vooral niet twijfelen, weet dat 40%(!) van de Belgen digitaal kwetsbaar is en wel eens hulp kan gebruiken.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de digipunten in Arendonk. Je vindt er de openingsuren terug en je krijgt een overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen of zijn er nog zaken onduidelijk? Twijfel niet om contact op te nemen met het digipunt. Zij helpen je graag verder!

Digipunten in Arendonk

Bibliotheek Arendonk

Digipunt Bibliotheek Arendonk

Deroissart 5, 2370 Arendonk

Openingsuren

maandag    15:30 – 19:00
dinsdag      10:00 – 20:00
woensdag  14:00 – 17:00
donderdag 10:00 – 12:00
vrijdag        15:30 – 19:00
zaterdag     10:00 – 12:00
zondag       Gesloten

Bij Digipunt Bibliotheek Arendonk kan je gratis een computer met internet gebruiken en er is een WiFi-punt. 

Openbare computerruimte

In Arendonk vind je in de bibliotheek een openbare computerruimte. Dit is een locatie waar je gratis gebruik kan maken van een computer en/of wifi. Je kan er ook gebruikmaken van een printer (kleine vergoeding). 

Openbare WiFi

De bibliotheek van Arendonk heeft openbare WiFi. Zet jezelf neer in het gezellige hoekje en surf op het internet naar je favoriete sites.

Bibliotheek Arendonk

Digipunt Digicafé

Deroissart 5, 2370 Arendonk

Openingsuren

Donderdag     10:00 – 12:00
Vrije inloop Eén-op-één-begeleiding

Vrije inloop/één-op-één begeleiding

Tijdens de vrije inloop staan vrijwilligers voor jou klaar om je met raad en daad bij te staan bij specifieke digitale vragen.

Computerlessen

Computerlessen

Wil je graag een computerles volgen? Gedurende het jaar worden er in Arendonk diverse computerlessen georganiseerd. Hou zeker de gemeentelijke infokanalen in het oog.

Ander aanbod in ARendonk

Arendonk biedt ook nog andere hulpmiddelen aan voor mensen die graag op de digitale kar willen springen. Hieronder kan je een overzicht vinden.

Uitleg over goedkoop internet

Een telecomsnoeier begeleidt kwetsbare burgers om hun telecomfactuur te beperken en de toegang tot internet thuis te verbeteren.

Ondersteuning aan huis (BEEGO)

 Wil je in het comfort van je eigen thuis begeleid worden bij jouw digitale vragen? Dan kan je thuisbegeleiding van BEEGO inschakelen. Er wordt samen met jou een moment geprikt waarop een goed opgeleide jobstudent bij jou aan huis komt om je verder te helpen op jouw tempo. De studenten hebben allemaal een IT-achtergrond en nemen de tijd om alles goed uit te leggen.  Je schakelt de student in per uur.

Uitleendienst gratis digistarterspakket

Digibank Noorderkempen en Arendonk slaan de handen in elkaar en stellen kosteloos een digistarterspakket ter beschikking aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je ontvangt dan een laptop met toebehoren en een aantal uren begeleiding zodat je vlot kan starten met het toestel. De sociale dienst bekijkt samen met jou of je aan de voorwaarden voldoet.

Volgende zaken spelen mee in de beoordeling:

  • Je hebt geen eigen laptop of computer;
  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming;
  • Je zit bij voorkeur in een activeringstraject naar werk;

Aanbod in een andere gemeente?

Heb je ook interesse in het aanbod binnen één van onze andere gemeentes? Navigeer via het menu naar de gemeente van jouw keuze of gebruik één van onderstaande links:

Ga naar het aanbod in Baarle-Hertog

Ga naar het aanbod in Hoogstraten

Ga naar het aanbod in Merksplas

Ga naar het aanbod in Ravels

Ga naar het aanbod in Rijkevorsel