Iedereen mee op de digitale kar!  Aan die ambitie wordt hard gewerkt in Merksplas. Met tal van initiatieven proberen we ervoor te zorgen dat ‘digitale vaardigheden’ niet langer exotisch klinken, maar uitnodigend én toegankelijk worden voor iedereen. Want tijdens de pandemie werd duidelijk dat de plotse digitale sprongen die gemaakt werden, lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend waren. Merksplas bundelt nu een aantal initiatieven die iedereen mee op de digitale kar moeten krijgen.

Heb je wel eens het gevoel dat je niet (meer) mee bent met de vele apps en mogelijkheden van smartphones? Leerde je nooit met de computer werken, maar kriebelt het wel? Heb je nood aan opfrissing van bepaalde digitale processen? Wil je op een heel laagdrempelige manier (bij)leren en aan je digitale vaardigheden schaven, één-op-één of in groepsverband? Er is ongetwijfeld een gepast initiatief voor jou te vinden waar je meer dan welkom bent, met of zonder enige voorkennis! Vooral niet twijfelen, weet dat 40%(!) van de Belgen digitaal kwetsbaar is en wel eens hulp kan gebruiken.

Activiteiten in Merksplas

Wil je graag een overzicht van alle activiteiten in Merksplas?

Klik hier om de activiteiten in Merksplas te bekijken.

Hieronder vind je een overzicht van de digipunten in Merksplas, met hun openingstijden en de mogelijkheden die ze bieden. Als je nog vragen hebt of iets niet begrijpt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het digipunt. Ze helpen je graag verder!

Digipunten in Merksplas

Sociaal huis Merksplas

Digipunt Sociaal Huis Merksplas

Markt 11, 2330 Merksplas

Bij Digipunt Sociaal Huis Merksplas kan je terecht voor uitleg over goedkoop internet en wanneer je een laptop wil uitlenen bij Digibank Noorderkempen. 

Uitleendienst gratis digistarterspakket

De uitleendienst van Digibank Noorderkempen stelt gratis een digistarterspakket ter beschikking aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je leent dan een laptop met toebehoren (voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging) en krijgt een aantal uren begeleiding zodat je vlot kan starten met je toestel. De sociale dienst bekijkt samen met jou of je aan de voorwaarden voldoet.

Volgende zaken spelen mee in de beoordeling:

  • Je hebt geen eigen laptop of computer;
  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming;
  • Je zit bij voorkeur in een activeringstraject naar werk;

Uitleg over goedkoop internet

De sociale dienst begeleidt kwetsbare burgers om hun telecomfactuur te beperken en de toegang tot internet thuis te verbeteren.

Gemeenschapscentrum De Marckt met digipunt bibliotheek Merksplas

Digipunt Bibliotheek Merksplas

Markt 1, 2330 Merksplas

Bij Digipunt Bibliotheek Merksplas kan je terecht als je vragen hebt rond het gebruik van je computer, tablet of smartphone, om lessen te volgen of om gebruik te maken van de openbare WiFi. Er is in de bibliotheek ook een mogelijkheid om te printen (tegen betaling).

Vrije inloop Eén-op-één-begeleiding

Vrije inloop/één-op-één begeleiding

Tijdens de vrije inloop staan vrijwilligers voor jou klaar om je met raad en daad bij te staan bij specifieke digitale vragen.

Computerlessen

Digidaklessen

Tijdens het jaar worden er in Merksplas diverse computerlessen georganiseerd. De Digidaklessen richten zich op de absolute beginner. Er wordt geen voorkennis verwacht, wel goesting om ermee aan de slag te gaan. Twijfel je of Digidaklessen iets voor jou zijn? Bel ons dan op en we bekijken samen of Digidaklessen geschikt zijn voor jou.

Openbare computerruimtes

In Merksplas vind je in de bibliotheek een openbare computerruimte. Dit is een locatie waar je gratis gebruik kan maken van een computer en/of wifi. In de bibliotheek kan je ook gebruikmaken van een printer (kleine vergoeding). 

Openbare WiFi

In de bibliotheek van Merksplas kan je gebruik maken van openbare WiFi. Zet jezelf neer in het gezellige hoekje en surf op het internet naar je favoriete sites.