Iedereen mee op de digitale trein! Aan die ambitie wordt hard gewerkt in Rijkevorsel. Met tal van initiatieven proberen Digibank Noorderkempen en Rijkevorsel ervoor te zorgen dat ‘digitale vaardigheden’ niet langer exotisch klinken, maar uitnodigend én toegankelijk worden voor iedereen.

Tijdens de pandemie werd duidelijk dat de plotse digitale sprongen die gemaakt werden, lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend waren. Digibank Noorderkempen en Rijkevorsel slaan de handen in elkaar en bundelen een aantal initiatieven die iedereen mee op de digitale trein kunnen krijgen.

Heb je wel eens het gevoel dat je niet (meer) mee bent met de vele apps en mogelijkheden van smartphones? Leerde je nooit met de computer werken, maar kriebelt het wel? Heb je nood aan opfrissing van bepaalde digitale processen? Wil je op een heel laagdrempelige manier (bij)leren en aan je digitale vaardigheden schaven, één-op-één of in groepsverband? Er is ongetwijfeld een gepast initiatief voor jou te vinden waar je meer dan welkom bent, met of zonder enige voorkennis! Vooral niet twijfelen, weet dat 40%(!) van de Belgen digitaal kwetsbaar is en wel eens hulp kan gebruiken.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de digipunten in Rijkevorsel. Je vindt er de openingsuren terug en je krijgt een overzicht van de mogelijkheden. Heb je nog vragen of zijn er nog zaken onduidelijk? Twijfel niet om contact op te nemen met het digipunt. Zij helpen je graag verder!

Digipunten in Rijkevorsel

Digiclub Sint-Jozef Rijkevorsel

Digipunt Digiclub Sint-Jozef Rijkevorsel

Kerkdreef 61, 2310 Sint-Jozef Rijkevorsel

Openingsuren

dinsdag      09:00 – 12:00 (vrije inloop)
vrijdag        09:00 – 12:00 (computerlessen)
Vrije inloop Eén-op-één-begeleiding

Vrije inloop/één-op-één begeleiding

Tijdens de vrije inloop staan de vrijwilligers van Digiclub voor jou klaar om je met raad en daad bij te staan bij specifieke digitale vragen.

Computerlessen

Computerlessen

Tijdens het jaar worden er in Rijkevorsel diverse computerlessen georganiseerd. De vrijwilligers van de Digiclub staan je met raad en daad bij en helpen jou je digitale vaardigheden te versterken. Hou zeker de gemeentelijke infokanalen in het oog of surf naar de website van Digiclub Rijkevorsel.

Openbare computerruimtes

 Dit is een locatie waar je gratis gebruik kan maken van een computer en/of wifi. 

Klooster Rijkevorsel

Digipunt Digiclub Rijkevorsel

Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel

Openingsuren

maandag   09:00 – 12:00 (computerlessen)
woensdag  09:00 – 12:00 (vrije inloop)
Vrije inloop Eén-op-één-begeleiding

Vrije inloop/één-op-één begeleiding

Tijdens de vrije inloop staan de vrijwilligers van Digiclub voor jou klaar om je met raad en daad bij te staan bij specifieke digitale vragen. Voor meer informatie kan je surfen naar de website van Digiclub Rijkevorsel.

Computerlessen

Computerlessen

Tijdens het jaar worden er in Rijevorsel diverse computerlessen georganiseerd. De vrijwilligers van het Digicafé staan je met raad en daad bij en helpen jou je digitale vaardigheden te versterken. Hou zeker de gemeentelijke infokanalen in het oog of surf naar de website van Digiclub Rijkevorsel.

Openbare computerruimtes

In Rijkevorsel vind je in de bibliotheek en bij Digiclub Rijkevorsel een openbare computerruimte. Dit is een locatie waar je gratis gebruik kan maken van een computer en/of wifi. In de bibliotheek kan je ook gebruikmaken van een printer (kleine vergoeding). 

Ander aanbod in Rijkevorsel

Rijkevorsel biedt ook nog andere hulpmiddelen aan voor mensen die graag op de digitale kar willen springen. Hieronder kan je een overzicht vinden.

Uitleg over goedkoop internet

De sociale dienst begeleidt kwetsbare burgers om hun telecomfactuur te beperken en de toegang tot internet thuis te verbeteren.

Ondersteuning aan huis (BEEGO)

 Wil je in het comfort van je eigen thuis begeleid worden bij jouw digitale vragen? Dan kan je thuisbegeleiding van BEEGO inschakelen. Er wordt samen met jou een moment geprikt waarop een goed opgeleide jobstudent bij jou aan huis komt om je verder te helpen op jouw tempo. De studenten hebben allemaal een IT-achtergrond en nemen de tijd om alles goed uit te leggen.  Je schakelt de student in per uur.

Uitleendienst gratis digistarterspakket

Digibank Noorderkempen en Rijkevorsel slaan de handen in elkaar en stellen kosteloos een digistarterspakket ter beschikking aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je ontvangt dan een laptop met toebehoren en een aantal uren begeleiding zodat je vlot kan starten met het toestel. De sociale dienst bekijkt samen met jou of je aan de voorwaarden voldoet.

Volgende zaken spelen mee in de beoordeling:

  • Je hebt geen eigen laptop of computer;
  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming;
  • Je zit bij voorkeur in een activeringstraject naar werk;

Meer info nodig?

Gemeentehuis Rijkevorsel

Gemeentehuis Rijkevorsel

Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel

Openingsuren

maandag: 9:00-12:00 , 15:30-19:30
dinsdag: 9:00-12:00
woensdag: 9:00-12:00 , 13:00-15:30
donderdag: 9:00-12:00
vrijdag: 9:00-12:00

Aanbod in een andere gemeente?

Heb je ook interesse in het aanbod binnen één van onze andere gemeentes? Navigeer via het menu naar de gemeente van jouw keuze of gebruik één van onderstaande links:

Ga naar het aanbod in Arendonk

Ga naar het aanbod in Baarle-Hertog

Ga naar het aanbod in Hoogstraten

Ga naar het aanbod in Merksplas

Ga naar het aanbod in Ravels